Carven heeft Alexis Martial en Adrien Cailliadaud aangesteld als artistieke leiders voor de vrouwencollecties. Het is de eerste keer dat er een duo aan de slag gaat bij het modehuis. Dat meldt WWD.

Martial en Cailliadaud kennen elkaar van de Atelier Chardon Savard modevakschool in Parijs en beiden hebben voor Givenchy gewerkt. Hun debuutcollectie zullen zij komende week tijdens Paris Fashion Week presenteren. In september 2014 nam voormalig hoofdontwerper Guillaume Henry na vijf jaar afscheid van Carven. Inmiddels werkt Henry voor Nina Ricci en zal hij zijn eerste collectie op 7 maart presenteren.

Martial werkte in 2007 bij Givenchy als knitwear designer voor de prêt-à-porter en couturelijnen. Cailliadaud startte als schoenenontwerper bij Marc Jacobs, maar werkte vanaf 2009 eveneens bij Givenchy. Hij was verantwoordelijk voor de accessoires, waaronder sieraden, lederwaren, heren- en damesschoenen.

"Wij zijn heel blij met Alexis en Adrien bij Carven. We kijken uit naar de creatieve visie die zij zullen meebrengen,” zegt Henri Sebaoun, CEO van Carven. Cailladaud is al begonnen, en Martial zal vanaf 2 maart aan de slag gaan. "Carven is een merk dat een mooi gevoel voor vrouwelijkheid en frisheid uitstraalt en we kijken ernaar uit om dat voort te zetten in de volgende fase," laten de ontwerpers in een gezamenlijke verklaring weten.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN