• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Carolina Herrera stelt nieuwe vicepresident design aan

Carolina Herrera stelt nieuwe vicepresident design aan

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Raffaele Ilardo is de nieuwe vice president design bij modehuis Carolina Herrera. De ontwerper maakte zijn aanstelling twee weken voor aanvang van de catwalksohow in New York bekend. Dat meldt WWD.

Ilardo zal verantwoordelijk zijn voor de creatieve ontwikkeling en het ontwerpen van de ready to wear collectie en de bruidscollecties. Hij neemt daarbij enkele verantwoordelijkheden over van Hervé Pierre, die in februari na veertien jaar is vertrokken bij het modehuis.

Een onbekende in modeland is Ilardo niet; hij werkte eerder bij Maison Margiela als creatief adviseur en bij John Galliano als atelier director. Ook staan Chanel en Oscar de la Rente op zijn CV, evenals zijn positie van tien jaar bij Christian Dior, waar hij ook atelier director was.

De aanstelling van Ilardo valt samen met het 35-jarig bestaan van het modehuis. In een statement laat ontwerpster weten dat haar label ‘mooi gemaakte en elegante kleding creëert voor de wereldwijde vrouw van vandaag, in een in New York gevestigd atelier, door een couture getraind team dat een sterke gevoeligheid voor draagbare mode heeft’. Herrera stelt dat Ilardo zich aansluit op een moment dat ze een nieuwe fase van de evolutie in het bedrijf in gaan. “Hij heeft een groot gevoel voor hoe de perfect gemaakte kleding moet worden gemaakt - mooi van binnen en buiten. Ik wist dit op het moment dat we elkaar ontmoeten. Zijn pedigree spreekt voor zichzelf; dat gezegd hebbende, hij weet hoe vrouwen hun kleding dragen en kijkt niet alleen naar hen.”

Beeld: Facebook Caroline Herrera

Carolina Herrera