Carlo Di Biagio wordt de nieuwe COO bij Roberto. Tussen 2009 en 2014 was hij ook al werkzaam in die functie voor het modehuis. Het bericht volgt op het nieuws dat Clessidra SGR een meerderheidsbelang heeft genomen in Roberto Cavalli. Dat meldt WWD.

Di Biagio verliet in 2014 samen met CEO Gianluca Brozetti het Italiaanse modehuis, nadat gesprekken met private equity partij Permira op niets waren uitgelopen. Vorig jaar kwam Brozzetti aan boord als CEO bij juwelenfirma Buccellati, die ook onder leiding staat van Clessidra, de nieuwe eigenaar van Roberto Cavalli. Voor Di Biagio bij Cavalli aan de slag ging, was hij CFO voor Procter & Gamble Co. Ook had hij diverse functies als raadslid bij verschillende Italiaanse en internationale bedrijven.

Eind april werd bekend dat private equity partij Clessidra een overeenkomst had gesloten met Roberto Cavalli, om 90 procent van het bedrijf over te nemen. Het doel op lange termijn is om de gang naar de beurs te maken. Francesco Trapani, voormalig voorzitter van LVMH’s horloge- en sieradendivisie, nam de functie van voorzitter op zich. Hij wil het merk verder uitbreiden, met een extra focus op de Aziatische markt. Voormalig Coty Group president Renato Semerari is benoemd tot CEO en in maart werd Peter Dundas al benoemd tot creatief directeur van het merk. De deal met Clessidra is bedoeld om een nieuw bedrijf op te gaan richten, genaamd Varenne, dat ook onder leiding staat van de private equity partij.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN