• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Alessandra Rossi terug naar Yoox Net-a-Porter Group

Alessandra Rossi terug naar Yoox Net-a-Porter Group

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Yoox Net-a-Porter Group (YNAP) heeft Alessandra Rossi aangesteld als president off-season. Ze zal verantwoordelijk zijn voor de strategie van de off-season divisie.

Ze werkte al eerder bij het bedrijf en volgt Luca Martines op, die eerder aan haar rapporteerde als managing director van Yoox. “Ik ben trots op het vermogen van YNAP om een divers en wereldwijd personeelsbestand te bouwen dat vrouwelijke leiders kracht geeft en het is mij een genoegen om Alessandra opnieuw te verwelkomen als een belangrijke contributor van ons executive team. Alessandra's diepe kennis van de mode-industrie en werking van e-commerce, evenals haar uitstekende management vaardigheden en ondernemersgeest, maken haar de perfecte kandidaat voor deze cruciale baan,” zegt CEO Federico Marchetti in een persbericht.

Rossi zal nauw samenwerken met Martines om een goede transitie te bewerkstelligen in haar nieuwe rol, daarna zal Martines opnieuw focussen op de versnelde uitbreiding van de groep in de APAC-regio. Volgens YNAP heeft Martines een unieke expertise verkregen tijdens haar drie jaar als regiodirecteur APAC voor Yoox.

Alessandra Rossi heeft al 20 jaar ervaring in de mode e-commerce, bij onder meer Bulgari. Daarnaast werkte ze al eerder bij YNAP in verschillende functies, waaronder operations manager, head of buying, commerical director, managing director bij Yoox. “Ik ben blij om terug te keren naar het bedrijf op een spannend moment voor onze business en de industrie. YNAP’s investering plaatst de off-season business en merkpartners op een grotere wereldwijde schaal. Ik kijk ernaar uit om onze groei te leiden, groeiend door onze focus op product, marketing en service en dit unieke ecosysteem naar nog meer klanten in de wereld te brengen,” laat Rossi weten.

Beeld: YNAP

YNAP
Yoox Net a porter