96-jarige Pierre Cardin heeft opvolgers voor modehuis op het oog

Franse ontwerper Pierre Cardin heeft een behoorlijke leeftijd bereikt, 96 jaar. Hij wilde nooit eerder spreken over wat er zou gebeuren als hij komt te overlijden, tot nu. De ontwerper heeft zich in een gesprek met het Franse nieuwsbureau AFP uitgelaten over zijn opvolging.

Cardin, bekend van futuristische kleding, rekent op drie jonge stylisten en ontwerpers in zijn atelier om het merk door te zetten wanneer hij overlijdt of het merk niet meer kan voltooien, zo meldt AFP. Cardin bezoekt niet elke dag meer het atelier boven de Pierre Cardin winkel tegenover het Palais de l’Elysée omdat hij daar de energie niet meer voor heeft, maar hij tekent nog wel elke dag.

“Als ik sterf zal er natuurlijk een opvolger zijn. Ik heb drie jonge mensen die erg goed zijn,” aldus Cardin tegen het nieuwsbureau. De ontwerper heeft eerder dit jaar ingestemd met een film over zijn leven en deze zomer zal het Brooklyn Museum in New York een tentoonstelling aan hem wijden.

Frans ontwerper Pierre Cardin heeft opvolgers al op het oog

Cardin is een van de Franse grootheden in de mode en volgt zijn eigen pad zonder invloed van anderen, zo meldt hij tegen AFP. De enige merken die hij in de gaten houdt zijn Jean Paul Gaultier en Jacquemus geeft hij toe. “Als ik twintig of dertig jaar zou zijn, dan zou ik jurken ontwikkelen die je op lichamen verft,” aldus de futuristisch denkende ontwerper. Zijn eigenwijze aanpak is onder andere te merken aan het feit dat hij zijn collecties presenteer wanneer het hem uitkomt, niet volgens het officiële schema. Ook was hij de eerste die mode voor een groter publiek bereikbaar maakte door een ready-to-wear collectie te introduceren. Daarnaast gaf hij in 1960 al de licentie voor zijn merknaam aan een andere fabrikant, iets dat toen heel ongewoon was.

Pierre Cardin startte in 1949 zijn eigen bedrijf nadat hij drie jaar met Christian Dior had gewerkt. De eerste winkel opende hij een jaar later in 1950 en in 1953 begon hij met haute couture collectie.

Photo: Marco Bertorello / AFP

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN