(advertentie)
(advertentie)

Vince heeft een nieuwe creatief directeur voor de herenmode aangesteld. Patrik Ervell zal de functie van hoofd van design menswear gaan vervullen, zo maakt het merk bekend in een statement.

Vince staat bekend als een minimalistisch modemerk en de stoffen van hoge kwaliteit. “Ik heb Vince altijd bewonderd voor hun toewijding aan kwaliteit en hun nette en moderne esthetiek,” aldus Ervell in een statement. “Ik zie er naar uit om te werken met Caroline en de rest van het team om de mannencollectie onder handen te nemen, doch trouw te blijven aan de Vince ethos van modern en luxueus ontwerp.”

Ervell was hiervoor werkzaam bij zijn eigen label, dat hij oprichtte in 2005. De eerste collectie van Ervell’s hand zal in januari gepresenteerd worden.

Luxe groep Richemont focust zich op de digitale wereld met de functie van Chief Technology Officer die het bedrijf in het leven heeft geroepen. Jean-Jacques van Oosten zal vanaf 1 januari de rol op zich nemen.

Voorzitter van Richemont, Johann Rupert: “De creatie van de Chief Technology Officer functie en Jean-Jacques aanstelling bevestigen Richemont’s toewijding aan het voldoen aan de vraag van de huidige maatschappij. Jean-Jacques van Oosten brengt vijftien jaar aan ervaring in online en multichannel met zich mee.”

Van Oosten was hiervoor werkzaam bij onder andere Unilver, Tesco en Travis Perkins Group. Zijn laatste functie is de rol als Chief Digital Officer en CEO van Rewe Digital.

Sinds vorig jaar zijn er meerdere veranderingen in het management team van Richemont geweest. In November vertrokken de CEO en CFO van de luxe groep, gevolgd door de aankondiging enkele dagen later dat de functie van CEO definitief werd afgeschaft.

Na twintig jaar is Gianfranco Maccarone niet langer onderdeel van het management van Dsquared2, zo melden verschillende media. In een persbericht schreven oprichters Dean en Dan Caten dat “Gianfranco Maccarone niet langer de CEO is van de groep”.

De ontwerpers bedankte Maccarone voor zijn toewijding tijdens zijn tijd bij het merk. Een reden voor het vertrek van Maccarone wordt niet genoemd. Een opvolger voor de functie van CEO wordt eveneens niet bekendgemaakt.

Het Canadese merk opende afgelopen februari de eerste twee winkels in Nederland. Het merk koos voor locaties in Rotterdam en Amsterdam, ‘twee innovatieve en creatieve steden’, aldus het duo Dean en Dan Caten.

Serge Cajfinger maakt een rentree bij Paule Ka. De oprichter van het merk verliet het bedrijf drie jaar geleden, maar is nu aangesteld als vice president, meldt WWD.

Cajfinger zal opnieuw de leiding hebben over de ready-to-wear collecties. De eerste collectie van zijn hand zal de pre-fall 2018 collectie zijn. Cajfinger was tot drie jaar geleden artistiek directeur bij het bedrijf en had tot zes jaar geleden aandelen van het Franse merk in handen.

Paule Ka werd in 1987 opgericht door Serge Cajfinger. Het Franse ready-to-wear merk staat bekend om de geraffineerde ontwerpen en vrouwelijke silhouetten.

Sylvie Colin nieuwe CEO Kenzo

Luxegroep LVMH heeft Sylvie Colin benoemd tot nieuwe CEO van Kenzo. Colin zal vanaf 25 september Eric Marechalle vervangen, meldt WWD.

Op dit moment werkt Colin nog bij Maje, een van de merken van de SMCP Group. Ze neemt het stokje over van Marechalle die vanaf 1 oktober CEO zal zijn van Marc Jacobs International.

“We verwelkomen Sylvie bij Kenzo. Samen met Humberto Leon en Carol Lim zal Sylvie het sterke momentum van het merk voortzetten en versterken,” aldus Pierre-Yves Roussel, voorzitter en CEO van de LVMH Fashion Group, het moederbedrijf van onder andere Givenchy, Céline, Emilio Pucci, Kenzo en Marc Jacobs.

Beeld: Kenzo Facebook

Juwelenmerk Tasaki heeft ontwerper Prabal Gurung aangesteld als nieuwe creatief directeur. De eerste collectie van ‘Tasaki Atelier’ was al te zien tijdens de spring/summer 2018 show van Gurung afgelopen weekend tijdens New York Fashion Week.

“Deze partnerschap tot leven zien komen, was fantastisch,” aldus Gurung. “Tasaki zoekt, ontwikkelt en ontwerpt met de idealen van couture - ze maakt gebruik van duurzame, eerlijke en ethisch verantwoorde activiteiten en gebruikt parels, diamanten en andere edelstenen van de hoogste kwaliteit.”

De Tasaki Atelier-lijn door Prabal Gurung zal beschikbaar zijn vanaf februari 2018 in de flagshipstore van het merk in Tokyo en andere winkels wereldwijd.

Vertaling en bewerking: Caitlyn Terra

Mode zakenman Pierre Bergé overleden

De Franse mode zakenman Pierre Bergé is vrijdagochtend op 86-jarige leeftijd overleden. De weduwnaar van de overleden ontwerper Yves Saint Laurent stierf na een ‘lang ziekbed’ in zijn slaap, thuis in Saint-Remy-de-Provence in Zuid-Frankrijk.

“De stichting Pierre Bergé - Yves Saint Laurent, Parijs en de Fondation Jardin Majorelle, Marrakech, kondigen met groot verdriet het overlijden van hun oprichter en president Pierre Bergé aan, dat vrijdag 8 september, 2017 om 05:39 uur plaatsvond in zijn huis in Saint-Remy-de-Provence,” aldus een bericht aan het AFP.

Zakenman Pierre Bergé overleden op 86-jarige leeftijd

Gezien als één van de meest invloedrijke figuren van Frankrijk, was Bergé niet alleen ondernemer, maar ook actievoerder en schrijver. De zakenman kreeg in 1958 een liefdesrelatie met designer Yves Saint Laurent. Na enkele jaren als boekhandelaar gewerkt te hebben, stichtte hij samen met Saint Laurent in 1960 een eigen onderneming, nadat die was afgedankt bij Christian Dior. Samen leidden ze het modehuis zo’n 40 jaar.

Na het sluiten van het modehuis en het overlijden van Saint Laurent, werd Bergé voorzitter van de in 2004 opgerichte Pierre Bergé - Yves Saint Laurent stichting, die als doel had het werk van Saint Laurent te bewaren, tentoonstellingen te organiseren en culturele en educatieve activiteiten te steunen. Voor zijn politieke verbintenis werd Bergé uitgeroepen tot Grand Patron of Arts and Culture.

In november 2009 kondigde Bergé, hevig voorstander van het homohuwelijk en adoptie door homoparen, aan te lijden aan myopathie.

De voormalige Franse minister van cultuur, Jack Lang, noemt Bergé een ‘prachtige vriend’. “Een grote filosoof, filantroop, een briljante ondernemer en een cultuurman met allerlei passies. Pierre Bergé was dit allemaal tegelijkertijd, maar meer dan dat belichaamde hij een humanist die het lot van mannen waardeerde,” aldus Lang over het overlijden van Bergé. “Pierre was vooral een fantastische en loyale vriend.”

Bergé hertrouwde recentelijk met Madison Cox, een Amerikaanse landschapsarchitect en vicevoorzitter van de Pierre Bergé - Yves Saint Laurent stichting. In het jaar daarvoor werd het fortuin van Bergé geschat op 180 miljoen euro.

Beeld: Stephane de Sakutin / AFP

Somsack Sikhounmuong, hoofd van ontwerp sinds het vertrek van Jenna Lyons in april, heeft nu ook zijn vertrek bij J.Crew aangekondigd. Het nieuws is tegen Business of Fashion bevestigd door een woordvoerder van het merk. De reden voor Sikhounmoungs vertrek na 16 jaar dienst bij het bedrijf is niet bekendgemaakt.

Sikhounmuong was werkzaam bij J.Crew sinds 2001. In zijn tijd bij het merk heeft hij verschillende rollen vervuld waaronder hoofd van de damescollectie van J.Crew, maar ook hoofd van ontwerp bij zustermerk Madewell. J.Crew heeft bekendgemaakt dat de rol van hoofd van ontwerp niet ingevuld zal worden, maar dat de taken verdeeld zullen worden binnen het bedrijf, aldus Business of Fashion.

“Hoewel we hem niet graag zien gaan, respecteren we zijn besluit en wensen hem al het beste toe,” aldus een woordvoerder van het merk in een statement.

J.Crew heeft de laatste tijd al meerdere veranderingen gezien in het team. Na het vertrek van hoofd van ontwerper Jenna Lyons na 26 jaar dienst, vertrok ook CEO Mickey Drexler na 14 jaar. Een grote ontslagronde werd aangekondigd terwijl de omzet bleef dalen en het nettoverlies toenam.

Nieuwe CFO voor Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch Co. heeft Scott D. Lipesky aangesteld als chief financial officer en senior vice president. Lipesky zal vanaf 2 oktober de functies gaan vervullen, meldt het bedrijf in een persbericht.

Lipesky is op dit moment nog werkzaam bij American Signature Inc, een interieurbedrijf, waar hij eveneens CFO is. Hiervoor heeft Lipesky echter al negen jaar bij Abercrombie & Fitch Co. gewerkt in verschillende functies waaronder CFO bij Hollister.

“We zijn blij dat we Scott weer mogen verwelkomen bij Abercrombie & Fitch. Met negen succesvolle jaren bij ons, heeft Scott sterke banden hier en goede kennis van het bedrijf en de cultuur die hem en het bedrijf goed van pas komen terwijl we ons strategische plan voortzetten,” aldus COO Joanne Crevoiserat.

“Ik zie uit naar mijn terugkeer naar Abercrombie & Fitch Co. op dit belangrijke punt om het merk nieuw leven in te blazen. Ik zie er naar uit om te werken met Fran, Joanne en de rest van het leidende team terwijl het bedrijf het pad vervolgt naar betere resultaten en vergrote waarde voor aandeelhouders op het lange termijn,” aldus Lipesky.

Beeld: Abercrombie & Fitch Facebook

Zeeman heeft na het aangekondigde vertrek van Bart Karis inmiddels een nieuwe CEO gevonden. Erik-Jan Mares is door de Zeeman Groep benoemd tot het nieuwe hoofd van het bedrijf, zo maakt Zeeman bekend.

Mares zal vanaf 23 oktober bij Zeeman aan de slag gaan, maar moet eerst nog twee maanden een introductieprogramma volgen voordat hij op 1 januari de verantwoordelijkheden van Bart Karis over zal nemen. Mares heeft ondere gewerkt bij Ahold, waar hij lid was van de directie van Albert Heijn. Daarvoor was hij werkzaam bij C1000 en Nutricia.

“Met de aanstelling van Erik-Jan Mares denken wij iemand te hebben gevonden die de ambitieuze strategie van Zeeman waar kan maken en de volgende stap kan zetten in de groei van Zeeman in Europa,” aldus Jaap Lagerweij, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Zeeman Groep.

In april kondigde Karis zijn vertrek bij de textielsuper aan. Na meer dan tien jaar, ‘wordt het tijd voor nieuwe uitdagingen,’ aldus Karis destijds. Karis zal nog tot eind dit jaar werkzaam bij Zeeman, mede om de start van zijn opvolger zo soepel mogelijk te laten verlopen. In april bedankte de Raad van Commissarissen Karis al voor zijn inzet tijdens zijn werk bij Zeeman: “Onder zijn leiding heeft het bedrijf zich niet alleen staande kunnen houden in economische lastige tijden, maar is de positionering van de formule ook fors versterkt.”