Viktor & Rolf lanceren tentoonstelling in Melbourne

De Nederlandse ontwerpers komen met een nieuwe tentoonstelling in The National Gallery of Victoria in Melbourne, Australië. De tentoonstelling gaat ‘Viktor & Rolf Fashion Artists’ en heeft als invalshoek het verkennen van draagbare kunst. Dat heeft The National Gallery of Victoria bekendgemaakt.

Op 21 oktober 2016 zal de tentoonstelling geopend worden. Er zullen meer dan 35 couture stukken te zien zijn, evenals eerdere ontwerpen van de ontwerpers. Daarnaast zullen er ook een aantal van de ontwerpen uit de ‘Dolls’ collectie te zien zijn.

'We zijn verheugd om voor deze tentoonstelling samen te werken met de National Gallery of Victoria en het vakmanschap te benadrukken dat nodig is bij het creëren van onze draagbare kunst. Het is voor ons een eer om onze ontwerpen naar het zuidelijk halfrond te brengen,” laten de ontwerpers in een persbericht weten.

”Viktor & Rolf verruimt de definitie van zowel mode en kunst. Hun grensverleggende ontwerpen dagen uit de manier waarop mode is ontwikkeld, gepresenteerd en verspreid wordt met meesterlijk vakmanschap, intellectuele nauwkeurigheid en een ironische gevoel voor humor," laat de National Gallery of Victoria-directeur Tony Ellwood weten. “Deze tentoonstelling is een zeldzame kans om de onconventionele creativiteit en technische virtuositeit van dit innovatieve Nederlandse duo te ervaren.”

Voor de tentoonstelling is Thierry-Maxime Loriot aangetrokken, de curator die ook verantwoordelijk was voor de reizende overzichtstentoonstelling 'The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk naar de Catwalk’. Ook de tentoonstelling ‘A Different History of Fashion’, die gewijd is aan Peter Lindbergh en in september gelanceerd wordt in de Kunsthal in Rotterdam is van Loriot’s hand.

"De Nederlandse modekunstenaars Viktor & Rolf hebben in de afgelopen twintig jaar draagbare kunst gecreëerd in een unieke stijl, met uitstekend vakmanschap en dromerige silhouetten,” zegt Thierry-Maxime Loriot. "Het is geen terugblik, maar een moderne installatie met Viktor & Rolf's creaties," licht hij aan WWD toe, erop wijzend dat de ontwerpers speciaal voor de tentoonstelling stukken hebben gemaakt.

Eerder was het werk van Viktor & Rolf te zien in verschillende museum en galerieën, waaronder in het Museum of Contemporary Art, Tokyo, Visionaire Gallery New York, het Van Gogh Museum en het Museé de la Mode et du Textile, Parijs. Tevens hadden ze een solotentoonstelling in 2008, House of Viktor & Rolf, in het Barbican Art Centre en het Centraal Museum in Utrecht.

De tentoonstelling loopt tot februari 2017, met plannen om uit te breiden buiten Australië.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN