Nieuw record voor Modemuseum Hasselt

Goed nieuws voor Modemuseum Hasselt: dit jaar kwamen er een recordaantal bezoekers naar het museum. Vooral de tentoonstelling rond modeontwerper Paul Smith zorgde voor veel aanloop.

Voor het eerst in 26 jaar werd de grens van 50.000 bezoekers overschreden. Vorig jaar stond het record nog op 42.437 bezoekers, maar dit jaar kwamen er maar liefst 53.421 mensen naar het museum.

Museumdirecteur Kenneth Ramaekers: “Dit jaar is dat recordaantal natuurlijk vooral te wijten aan de topexpo ‘Hallo, Mijn naam is Paul Smith’ die 41.449 bezoekers naar Hasselt wist te lokken.” Ook de tentoonstelling ‘Jazz Age, the roaring twenties’ heeft ‘de verwachtingen voor het museum meer dan kunnen inlossen’. Ondertussen is het museum al bezig met het realiseren voor een nieuwe tentoonstelling ‘Haute-à-Porter’, die op 2 april geopend wordt.

Ramaekers vervolgt: “Het gemiddelde bezoekersaantal is de laatste jaren met meer dan 50 procent toegenomen -bijna 38.000 ondertussen- en dat bewijst nogmaals dat we op de goede weg zijn. We zijn ondertussen ook benaderd door een aantal buitenlandse instellingen, waaronder uit Nederland en Groot-Brittannië, om te gaan samenwerken in de toekomst.” Ze hoopt het museum en Hasselt internationaal op de kaart te zetten.

In augustus brak Modemuseum Hasselt ook al een record dankzij de tentoonstelling van Paul Smith.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN