• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Modemuseum Hasselt heropent 19 mei

Cultuur

Modemuseum Hasselt heropent 19 mei

Door Esmee Blaazer

13 mei 2020

Modemuseum Hasselt heropent zijn deuren op 19 mei. Dat is te lezen in een persbericht waarin de heropening van alle stedelijke musea (ook het Jenevermuseum en Het Stadsmus) door Hasselt wordt aangekondigd.

Bezoekers dienen een ticket online aan te kopen en een tijdslot van 20 minuten te reserveren 'waarin ze aan hun museumbezoek kunnen beginnen', zo is te lezen in een bericht. De musea hebben ook andere veiligheidsmaatregelen getroffen. Een mondmasker dragen wordt aangeraden, maar is niet verplicht. Tickets zijn vanaf zaterdag 16 mei te boeken.

Modemuseum Hasselt is omwille van de coronacrisis gesloten. Van de tentoonstelling SMUK, decoratie in de mode: een show-off, kunnen bezoekers via de website van het museum een virtueel kijkje nemen. SMUK is nog tot en met 30 augustus 2020 in het museum te bezoeken.

De nieuwe expositie Activewear, eerder gepland voor dit najaar, is door het Modemuseum opgeschoven naar het voorjaar van 2021.

De collectie van Modemuseum Hasselt (MMH) telt ongeveer 18.000 items uit de westerse modegeschiedenis, van 1750 tot vandaag. Het wil zowel historische als hedendaagse kleding verwerven en bewaren in de meest optimale omstandigheden. Daarnaast verzamelt MMH couturekleding van Hasseltse huizen als Jeurissen, Moray en Quetin en, recenter, Limburgse ontwerpers als Martin Margiela en Raf Simons. Er is geen vaste opstelling van deze collectie maar op de website wordt een kern van een 250-tal stukken beschreven en historisch gekaderd.

Foto: curatoren Activewear, eigendom Modemuseum Hasselt