• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Modemuseum Antwerpen trekt 100.000 bezoekers

Cultuur

Modemuseum Antwerpen trekt 100.000 bezoekers

Door Marjolein Stormezand

8 dec. 2017

Honderdduizend bezoekers kwamen er in 2017 op het ModeMuseum in Antwerpen af. Het tweetal dat het getal rondmaakte kreeg uit handen van gedeputeerde Luk Lemmens en directeur Kaat Debo een MoMu goodie bag en catalogi van het museum cadeau.

2017 was een goed jaar voor het MoMu met de tentoonstelling rond Rik Wouters die afsloot in maart en de expo 'Margiela, de Hermès jaren' die begin van de zomer afklokte op 60.351 bezoekers. De huidige expo 'Olivier Theyskens - She walks in beauty' loopt met meer dan 12.000 bezoekers sinds 12 oktober ook zeer goed. Het museum heeft daarom besloten de expo te verlengen tot en met 15 april 2018. Om daarna tot 2020 te sluiten voor renovatie en uitbreiding.

Aan FashionUnited laat een woordvoerder van het museum weten dat dit niet betekent dat er niets rondom het musuem zal gebeuren: “In januari gaan we meer in op details over eventuele projecten. We kunnen al wel laten weten dat we tot 2020 niet zullen stilzitten.”

De tentoonstelling 'Olivier Theyskens - She walks in beauty' toont het werk van één van de meest intrigerende Belgische ontwerpers. De expo traceert zijn creatieve evolutie door de jaren heen aan de hand van topstukken uit zijn eigen collecties en die van de Franse modehuizen Rochas en Nina Ricci toen hij er creatief directeur was.

Beeld: ModeMuseum Antwerpen

Lees ook: Olivier Theyskens’ comeback: “Ik werk vanuit een vorm van schoonheid”