In Beeld: Christian Dior, Couturier du Rêve

Ter ere van het 70-jarige jubileum van Christian Dior opent morgen een retrospectief over het modehuis. ‘Christian Dior, Couturier du Rêve’ is van 5 juli tot en met 7 januari 2018 te zien in Musée des Arts Décoratifs in Parijs.

De tentoonstelling gaat in op de 70-jarige historie van het modehuis en laat dus niet alleen de ontwerpen van Monsieur Dior zelf zien. Ook zijn opvolgers Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en huidig creatief directeur Maria Grazia Chiuri hebben een eigen plek in de tentoonstelling gekregen.

Naast vele jurken, onder andere gedragen door prinses Grace van Monaco en actrices Charlize Theron en Jennifer Lawrence, zijn ook honderden documenten, foto’s illustraties, schetsen, brieven, manuscripten, schilderijen en sculpturen tentoongesteld. Al deze items zijn opgenomen in de tentoonstelling om de nadruk te leggen op de link tussen kunst en kleding die terugkomt in de visie van Christian Dior.

Belangrijke punten in de tentoonstelling zijn de debuutcollectie van Dior uit 1947, waarin hij zijn inmiddels wereldberoemde New Look presenteerde. Ook heeft de gele satijnen Duchess jurk van Raf Simons een speciale plek in de tentoonstelling gekregen evenals de rode opera bouffe haute couture jurk uit 1949.

In Beeld: Christian Dior, Couturier du RêveIn Beeld: Christian Dior, Couturier du RêveIn Beeld: Christian Dior, Couturier du RêveIn Beeld: Christian Dior, Couturier du RêveIn Beeld: Christian Dior, Couturier du Rêve

Beeld: Alain Jocard, AFP

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN