• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zalando stelt verwachting 2016 naar boven bij

Zalando stelt verwachting 2016 naar boven bij

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De omzet van Zalando voor boekjaar 2016 zal naar verwachting hoger uitkomen dan de eerder voorspelde 20 tot 25 procent. De EBIT-marge zal naar verwachting uitkomen op 5 tot 6 procent. Dat meldt Zalando op basis van voorlopige kwartaalcijfers.

Voor het derde kwartaal zal Zalando een omzetgroei van 16 tot 18 procent boeken, wat neerkomt op een bedrag van 827 miljoen tot 841 miljoen euro. Het EBIT zal naar verwachting uitkomen op 8 tot 25 miljoen euro, wat overeenkomt met een aangepast EBIT-marge van 1 tot 3 procent.

In de eerste 9 maanden van 2015 behaalde Zalando een omzet van tussen de 2,54 miljard en 2,55 miljard euro, oftewel een groei van 22 procent. In dezelfde periode vorig jaar kwam de omzet uit op 2,09 miljard euro. Het aangepast EBIT voor de eerste 3 kwartalen zal naar verwachting uitkomen op 109 miljoen tot 126 miljoen euro, met een marge van ongeveer 4,6 procent.

Co-CEO Rubin Ritter: “In derde kwartaal hebben we in een trage modemarkt beter gepresteerd en onze winstgevendheid aanzienlijk verbeterd, wat ons in staat stelt om de richtlijn voor de EBIT-marge voor het hele jaar te verhogen. We blijven op koers om onze beoogde omzetgroei voor het volledige jaar te bereiken. Dit bewijst nogmaals ons vermogen om een ​​adequate afweging tussen groei en marge te vinden, afhankelijk van de marktomstandigheden."

De omzet groeide in de eerste zes maanden van het boekjaar met 31,5 procent naar 1,4 miljard euro. Daarmee koerst Zalando af op een jaaromzet van 4 miljard euro. Vorig jaar rapporteerde de e-tailer een nettowinst van 121,5 miljoen, met een omzet die net iets onder de 3 miljard lag. Als het aan Zalando’s CFO Rubin Ritter ligt, zal de omzet in de komende jaren van 3,7 miljard euro stijgen naar 20 miljard euro.

Beeld: Zalando

Zalando