Zalando doet proef met herbruikbaar pakmateriaal

Met het oog op het verminderen van afvalproductie en de uitstoot van kooldioxide, start Zalando later dit jaar met een pilot met herbruikbare verpakkingen voor retourbestellingen. Dat maakte het modeplatform bekend aan de Duitse regionale krant Rheinische Post, schrijft FashionNetwork.

“Geretourneerde artikelen worden door ons vaak in polybags verpakt. Dat is de hefboom die we kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld door papieren alternatieven te proberen of gerecyclede kunststoffen te gebruiken zoals we al doen,” aldus de Duitse e-tailer tegenover de krant. Wanneer en in welke landen de proef zal worden uitgevoerd, is nog onduidelijk.

Verder introduceert Zalando volgende maand ook nieuwe verpakkingsmaterialen. Zo zullen beautyproducten voortaan in papieren zakken worden verpakt, in plaats van plastic pakmateriaal. “E-commerce moet milieuvriendelijker worden,” aldus het bedrijf.

Zalando boekte in het afgelopen kwartaal een omzetgroei van 15,2 procent. Het verlies hield echter aan, en kwam uit op 17,6 miljoen euro.

Beeld: Zalando Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN