Wolford ziet omzet stijgen in H1

In het eerste halfjaar van 2015 zag Wolford de omzet in alle categorieën stijgen. In het eerste halfjaar van 2015, van 1 mei tot 31 oktober, steeg de omzet met 9,1 procent tot 79,2 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

De stijgende omzet is te danken aan de positieve valuta-effecten van de Amerikaanse dollar en de Britse pond. Met wisselkoerscorrecties kwam de omzetgroei uit op 3 procent.

Het halfjaarlijks operationele EBIT was 280.000 euro in de min, tegenover een bedrag van 3,17 miljoen euro vorig jaar. Maar wanneer de eenmalige kosten worden weggelaten kwam de EBIT uit op 2,63 miljoen euro. De winst na belastingen bedroeg een daling van 0,9 miljoen euro, tegenover 1,38 miljoen euro in de plus vorig jaar. De winst per aandeel kwam uit op 0,18 euro tegenover 0,28 euro een jaar geleden.

De internationale retail groeide in het eerst halfjaar aanzienlijk. De uitbreiding van activiteiten en de werving van nieuw personeel weerspiegelde de omzetontwikkelingen in de detailhandel.

De inkomsten uit eigen winkels steeg met meer dan 7 procent, zowel in absolute termen als bij een gelijkblijvend aantal winkels. De e-commerce zag de inkomsten met maar liefst 63,9 procent stijgen. De groothandel rapporteerde een groei van 5,2 procent.

De belangrijkste regionale markten van Wolford lieten ook een positief beeld zien. In de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Azië werd een dubbelcijferige groei gerapporteerd. Ondanks de moeilijke economische omstandigheden in Europa werd er eveneens een stijging geboekt in België, Nederland, Frankrijk en Zuid-Europese markten. In Oostenrijk en Duitsland werd echter een lichte omzetdaling gerapporteerd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN