• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Winst Asos verdubbelt, omzet stijgt met 34 procent

Winst Asos verdubbelt, omzet stijgt met 34 procent

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

E-tailer Asos heeft een goed jaar achter de rug, zo blijkt uit de gerapporteerde jaarcijfers. Het bedrijf zag de omzet met 34 procent stijgen en de winst voor belastingen zelfs verdubbelen.

“Het is een fantastisch jaar geweest voor Asos met een groei in verkoop en winst die doorzet,” aldus Nick Beighton, CEO van de e-tailer. “Het nieuwe financiële jaar toont het momentum dat doorzet. De potentie voor het bedrijf blijft gigantisch. We zijn zeker dat we Asos positioneren om ‘s werelds nummer één bestemming voor modeminnende twintigjarigen te zijn.”

Winst en omzet Asos laten opnieuw sterke groei zien

De groep rapporteerde over het afgelopen boekjaar een omzet van 1,9 miljard pond (2,1 miljard euro). De retailverkoop werd gedreven door ‘sterk product, verbeteringen van het aanbod en verdere investeringen over alle grote markten’, aldus het bedrijf. De omzet in het thuisland van de retailer, Groot-Brittannië steeg met 16 procent. In deze regio behaalde het bedrijf een omzet van 698 miljoen pond.

Internationaal zag het bedrijf de omzet toenemen met 47 procent tot een bedrag van 1,178 miljard pond, dankzij gunstige wisselkoersen zo meldt Asos. In de rest van Europa werd een verkoop behaald van 544,1 miljoen pond dankzij een stijging van 45 procent. Het bedrijf wijt dit onder andere aan de introductie van gratis retourneren in Europa. De omzet in de Verenigde staten liet eenzelfde groei zien, een stijging van 46 procent naar een omzet van 261,6 miljoen pond.

Het afgelopen jaar werden in totaal 49,6 miljoen bestellingen gedaan bij de e-tailer. De gemiddelde waarde van een order bedroeg 72,24 pond, dankzij een kleine stijging van 2 procent. In totaal heeft het bedrijf nu 15,4 miljoen actieve bezoekers en werd de site krap 1,7 miljard keer bezocht.

Asos verwacht in het boekjaar 2018 een omzetgroei tussen de 25 en 30 procent tot stand te brengen.

Beeld: Asos

Asos