WE International ziet omzet opnieuw teruglopen in FY18

De omzetten zijn bij We International B.V. verder teruggelopen, blijkt uit de gedeponeerde jaarrekening. Het afgelopen boekjaar, van 1 februari 2017 tot en met 31 januari 2018, daalde de netto omzet bij het We Fashion-moederbedrijf met 2,8 procent naar 275,8 miljoen euro. Het voorgaande boekjaar lag de omzet nog op 283 miljoen euro.

Ondanks dat de omzetten teruglopen, (in 2011 lag de omzet nog op 475 miljoen maar had het bedrijf meer merken in het portfolio zoals Waalwear, O'Neill en Setpoint) blijft We International B.V. nog wel in het zwart. Het modeconcern heeft naast We Fashion nog Van Gils in het portfolio, ook bezit de groep vastgoed. Het netto resultaat komt neer op 10,8 miljoen euro en blijft hierdoor gelijk met het voorgaande boekjaar. In Nederland deed het bedrijf het vorig jaar goed, de omzet steeg daar van 163 naar een kleine 166 miljoen euro. In de rest van Europa liep de omzet echter terug, van 84,2 miljoen naar 77 miljoen euro. In de rest van de wereld behaalde We International B.V. een omzet van 32,8 miljoen euro, waar deze in het voorgaande boekjaar nog 36 miljoen was.

Het afgelopen jaar heeft We International de strategische ‘re-focus’ doorgezet, aldus het jaarverslag. Het management team heeft gefocust op de efficiëntie en de verbetering van het marge. “Samen met de verdere geplande veranderingen en verbeteringen in 2018, is het bedrijf positief dat in 2018 het nettoresultaat van de omzet zal verbeteren en dat het bedrijf beter gestructureerd en gepositioneerd is voor de toekomst,” aldus het verslag.

Foto: WE Fashion

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN