• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vlakke omzet en winst voor River Island in boekjaar 2015

Vlakke omzet en winst voor River Island in boekjaar 2015

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

River Island blijft voorzichtig naar de toekomst kijken na vlakke omzet- en winstcijfers in het boekjaar 2015. De Britse kledingketen rapporteerde in het afgelopen fiscale jaar een winst van 145,8 miljoen pond (170 miljoen euro), een daling van 0,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet steeg licht met 1 miljoen pond (1,2 miljoen euro) naar 932,7 miljoen pond (1,088 miljard euro).

Volgens het familieconcern, dat in Groot-Brittannië en Ierland over zo’n 300 winkels beschikt, is het aantal consumenten dat gebruikmaakt van multichannel winkelmogelijkheden met 35 procent gegroeid in het afgelopen jaar. De omzet uit River Island’s e-commerceverkopen steeg in 2015 met 30 procent en die uit click-and-collect bestellingen groeide met 40 procent.

River Island boekt winst van 145,8 miljoen pond

River Island-CEO Ben Lewis beschrijft de resultaten als ‘stabiel’ tegen een uitdagende achtergrond. “In de afgelopen periode hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in technologie, mensen en het merk. Terwijl onze vooruitzichten voorzichtig blijven, zijn we goed gepositioneerd in termen van het hebben van juiste producten en het aanbieden van een goede winkelervaring,” aldus Lewis.

De kledingketen, die onlangs een plus-size-collectie heeft uitgebracht, heeft besloten geen miljoenen ponden aan dividend te nemen om te kunnen investeren in de versterking van het technologieplatform en de webshop van het bedrijf, zo meldt The Telegraph. Eerder in 2013 en 2014 aanvaardde het bestuur van River Island, bestaande uit drie leden van de Lewis-familie, een dividend van 180 miljoen pond (210 miljoen euro).

De Britse modeketen River Island bestaat meer dan 60 jaar. Op dit moment zijn er meer dan 350 winkels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Europa, Azië en het Midden-Oosten. Via de online shop bedient de modeketen 100 landen wereldwijd. Sinds oktober 2015, is er ook een Nederlandse website.

In 2006 ging de eerste winkel van River Island in Nederland open aan de Kalverstraat in Amsterdam. In 2009 kwam er een tweede filiaal bij in Linea Nova in Rotterdam. Op dit moment telt ons land vijf vestigingen.

Beeld: River Island Facebook

River Island