• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vince boekt verlies in Q1

Vince boekt verlies in Q1

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse modebedrijf Vince Holding Corp. boekte in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een netto winstdaling naar 1,9 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) of 5 cent per aandeel, tegenover 2,5 miljoen dollar of 6 cent per aandeel vorig jaar. De netto omzet steeg daarentegen met 13,1 procent naar 67,6 miljoen dollar.

De brutowinst bedroeg 28,3 miljoen dollar, of 41,8 procent van de netto omzet, vergeleken met 30,7 miljoen dollar, of 51,4 procent van de omzet vorig jaar. Het moederbedrijf van het luxe modemerk Vince weet de winstdaling aan een aanpassing in het assortiment en ‘aanhoudende strategische investeringen’.

Volgens CEO Brendan Hoffman waren de resultaten naar verwachting en ligt de prognose voor het jaar op schema ‘ondanks het lastige retailklimaat’. Voorts zei hij dat de reacties van groothandelspartners op de nieuwe herfstcollectie voor dames ‘zeer positief’ waren geweest. Het is de eerste collectie van de oprichters van het merk sinds zij afgelopen herfst terugkeerden naar Vince als adviseurs.

De omzet uit groothandelsactiviteiten groeide met 16,9 procent terwijl de retailomzet met 6,1 procent toenam. De vergelijkbare omzet, inclusief de omzet uit online activiteiten, daalde met 12,3 procent, maar ook dit had het bedrijf verwacht.

Vince verwacht voor het volledige boekjaar een netto omzet van 290 tot 305 miljoen dollar. De brutomarge wordt geschat op 47 procent. Aandelen in het bedrijf stegen met 4,75 procent.

Vince