• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verlieslijdend Wolford op zoek naar nieuwe eigenaar

Verlieslijdend Wolford op zoek naar nieuwe eigenaar

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De toekomst van Wolford blijft onzeker. De dalende omzetcijfers en verliezen die het Oostenrijkse lingerie- en kousenmerk al enige tijden schrijft, hebben ertoe geleid dat oprichtersfamilies Palmers en Wilhelm zich willen terugtrekken. Het bedrijf is nu dringend op zoek naar een nieuwe eigenaar, melden diverse Oostenrijkse media.

Niet alleen noteert Wolford de laatste tijd verliezen, ook het eigen vermogen is in de afgelopen jaren gekrompen met 30 procent naar 45 miljoen euro in 2016/2017. Het verlies bedroeg 18 miljoen euro en de omzet daalde met 5 procent naar 154 miljoen euro. Om op lange termijn de kosten te kunnen dekken, moet de omzet echter met 25 procent gaan stijgen.

Wolford is momenteel dringend op zoek naar een nieuwe investeerder die het meerderheidsaandeel van Palmers en Wilhelm overneemt. Er zou al veel interesse zijn in het bedrijf, liet directeur Brigitte Kunz weten. Ze spreekt over vijftig belangstellenden uit werelddelen als Noord-Amerika en Azië. Het gaat om zowel strategische beleggers als financiële investeerders. Voor het einde van dit jaar moet een nieuwe eigenaar zijn gekozen.

Naast de oprichtersfamilies heeft de Duitse zakenman Ralph Bartel zo’n 25 procent van de aandelen van Wolford in handen. Of hij deze ook gaat verkopen, is niet bekend. Om de zoektocht te kunnen financieren, heeft de bank een extra lening van 10 miljoen euro aan Wolford verleend. Dit bedrag is echter pas in juni volgend jaar beschikbaar.

Beeld: Wolford Facebook

Wolford