• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Urban Outfitters boekt 7 procent omzetstijging in Q2

Urban Outfitters boekt 7 procent omzetstijging in Q2

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Urban Outfitters boekte in het tweede kwartaal een winst van 67 miljoen dollar. In het eerste half jaar kwam de winst daarom uit op 100 miljoen dollar. De winst per aandeel bedroeg 0,76 dollar voor het gehele half jaar.

De totale omzet steeg met 7 procent tot 867 miljoen dollar. Het retailsegment kwam uit op een stijging van 4 procent. Bij Free People steeg de omzet met 14 procent, terwijl de omzet bij Urban Outfitters en Anthropologie uitkwam op 4 en 2 procent. De omzet in de groothandel steeg met 21 procent.

“We zijn blij om deze recordomzet aan te kondigen voor het tweede kwartaal, die gedreven werd door de positieve groei in het retailsegment bij ieder merk,” zegt CEO Richard A. Hayne.

Voor de drie en zes maanden, die eindigden op 31 juli 2015, daalde de brutowinst met respectievelijk 71 en 104 basispunten ten opzichte van vorig jaar. Tijdens het eerste half jaar van 2015 opende het bedrijf dertien nieuwe winkels, waaronder zeven Free People-winkels, vier Anthropologie Group-winkels, en twee Urban Outfitters-winkels. Daarnaast sloot Urban Outfitters drie vestigingen, waarvan twee Urban Outfitters-winkels en een Free People-winkel.

Urban Outfitters