• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Unizo: ‘Verbod op gratis retourneren enige oplossing voor massa retourzendingen’

Unizo: ‘Verbod op gratis retourneren enige oplossing voor massa retourzendingen’

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie. Beeld: Zalando

Minister van Ambtenarenzaken Petra de Sutter wil meer inzetten op de virtuele ‘try on’-technologie om het aantal retourzendingen van online gekochte modeartikelen te verminderen. Ondernemersorganisatie Unizo mist het verbod op gratis retourzendingen in de erkenning van de minister, blijkt uit het persbericht van de brancheorganisatie.

Volgens gedelegeerd bestuurder Danny van Assche is het inzetten van 360-graden foto’s en augmented reality een extraatje die het probleem deels oplossen. “Het kernprobleem is en blijft het recht op gratis retouren. Om het probleem van massale retourzendingen aan te pakken is maar één effectieve oplossing: maak het betalend”, aldus Van Assche in het persbericht.

De ondernemersorganisatie pleit voor een Europees verbod op gratis retourzendingen. Een zichtbare bijdrage voor retours bij e-commerce zal ervoor zorgen dat de CO2-impact van retourzendingen daalt, zo is te lezen. Eerder dit jaar werd een Europees verbod op gratis retourzendingen ook als mogelijke piste naar voren geschoven in een voorstel van resolutie.

Lees ook:
Retouren
UNIZO