• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Under Armour topman verkoopt 2,1 miljoen aandelen

Under Armour topman verkoopt 2,1 miljoen aandelen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De CEO van Amerikaans sportmerk Under Armour, Kevin Plank, heeft aangekondigd 2,1 miljoen aandelen in het bedrijf ter waarde van ruim 72 miljoen dollar te zullen verkopen.

Plank richtte het bedrijf in 1996 op en heeft er een groot succes van gemaakt. Zijn plan om zoveel aandelen te verkopen heeft investeerders flink opgeschrikt. De koers daalde op vrijdag als gevolg met ongeveer 2,7 procent naar 38,66 dollar. Daarvoor was de koers al met 4,5 procent gedaald, aldus Business of Fashion.

Vanaf oktober zal Plank zijn bedrijfsaandelen gestaag van de hand doen. Het hele proces zal negen maanden duren. Mochten zijn plannen doorgaan, houdt Plank nog wel 32 miljoen Klasse-C aandelen over. Volgens Bloomberg mag hij van deze categorie aandelen 1,9 miljoen zelf verkopen, terwijl er via zijn liefdadigheidsstichting een verdere 200,000 verkocht mogen worden.

Wat deze transactie voor gevolgen zal hebben voor het bedrijf is nog onbekend. Dankzij het aantal aandelen dat hij overhoudt zal Plank nog genoeg stemrechten overhouden, en zal hij zijn gezag er naar verwachting niet minder op worden. Plank wordt gezien als de reden voor het succes van het bedrijf.

Under Armour