• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Under Armour past verwachting boekjaar aan door extra ontslagen wereldwijd

Under Armour past verwachting boekjaar aan door extra ontslagen wereldwijd

Door Caitlyn Terra

20 sep. 2018

Under Armour Inc is hard bezig met een herstructurering. Het bedrijf kondigde vorig jaar augustus een herstructurering aan na een verlies van 12 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Het plan heeft nu ook invloed op de verwachting voor het gehele boekjaar 2018, zo meldt Under Armour Inc in een handelsupdate.

Het bedrijf meldt dat 3 procent van alle werknemers wereldwijd wordt ontslagen. Over hoeveel werknemers het exact gaat, noemt Under Armour Inc niet. Vorig jaar had het bedrijf rond de 15.800 werknemers wereldwijd wat 400 ontslagen inhoudt. Hierdoor heeft het bedrijf extra kosten die wegen op de winst van het bedrijf. Herstructureringskosten werden eerst tussen de 190 en 210 miljoen dollar (161 tot 178 miljoen euro) geschat, maar met de kosten van de ontslagen erbij komt dit waarschijnlijk uit tussen de 200 en 220 miljoen (170 tot 187 miljoen euro). “Het terugbrengen van de werknemers is naar verwachting voltooid voor 31 maart 2019 en is het laatste deel van het herstructureringsplan van het bedrijf,” aldus het bericht.

“Met ons streven om een operationeel excellent bedrijf te hebben, moeten we moeilijke keuzes maken om te zorgen dat ons bedrijf goed gepositioneerd is,” aldus CEO David Bergman in het bericht. Het operationele verlies valt naar verwachting 10 miljoen dollar hoger uit dan eerder verwacht, rond de 60 miljoen dollar (50 miljoen euro). Zonder de herstructureringskosten zou het operationele winst neerkomen tussen de 140 en 160 miljoen dollar (118 en 135 miljoen euro).