Bijna 1900 winkels blijkt nog niet genoeg te zijn voor Takko Fashion. De keten wil nog 100 winkels extra openen, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Aan het begin van dit jaar had het merk 1872 filialen, dankzij de opening van 74 nieuwe winkels het afgelopen boekjaar. De discounter is in 17 landen aanwezig, verspreid over West- Centraal- en Oost-Europa. Met het gehele portfolio behaalde de keten een omzet van 1,116 miljard euro dankzij een stijging van 1,3 procent. Bij een gelijk aantal winkels ging de omzet zelfs met 1,7 procent omhoog. Het EBITDA kwam neer op 148,1 miljoen euro dankzij een stijging van 10,9 procent.

“Over het algemeen zijn we erg tevreden met de resultaten van het financiële jaar en we bleven goed leveren dankzij sterke resultaten. We willen blijven groeien - nationaal en internationaal,” aldus CEO Arnold Mattschull. Waar de 100 winkels precies moeten komen is nog niet bekend, wel benoemt Mattschull 13 openingen in Frankrijk dit jaar. “We testen de markt, maar we zien veel potentie voor Takko Fashion in Frankrijk.”

Begin deze week werd bekend gemaakt dat Arnold Mattschull als CEO hulp krijgt van Alexander Mattschull. Alexander gaat per direct aan de slag als Co-CEO.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN