• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Superdry in het rood in eerste helft boekjaar

Superdry in het rood in eerste helft boekjaar

Door Caitlyn Terra

loading...

Superdry Plc is in het rood gedoken in het eerste halfjaar van het huidige boekjaar. Van een winst voor belastingen van 26,4 miljoen pond (31,2 miljoen euro) een jaar eerder, naar een verlies voor belastingen van 4,2 miljoen pond (4,9 miljoen euro), aldus het financiële verslag.

Omzet daalde met 11 procent. “Het is een verwacht reset-jaar, met een aantal erfgoed problemen in het bedrijf,” aldus het verslag. De omzet kwam aan het einde van de eerste zes maanden nog maar neer op 369,1 miljoen pond (436,5 miljoen euro), terwijl het een jaar eerder op 414,6 miljoen pond (490,4 miljoen euro) lag.

Julian Dunkerton, de oprichter van het merk, sloot zich in 2019 weer bij het bedrijf aan als CEO. “Halverwege het financiële jaar ben ik blij met de vooruitgang die we hebben geboekt om Superdry te resetten. We doen dit met onze producten, het merk, de fysieke en digitale winkel en met een vernieuwde focus op de retail basics. We zijn nog maar acht maanden bezig met een proces dat twee tot drie jaar zal duren, maar ik heb veel vertrouwen in het management team.”

Superdry
Superdry Plc