• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Suitsupply haalt 300 miljoen euro groeikapitaal en financiering op

Suitsupply haalt 300 miljoen euro groeikapitaal en financiering op

Door Esmee Blaazer

27 nov 2017

Business

Update - Suitsupply heeft groeikapitaal opgehaald bij NPM Capital en heeft daarnaast nieuwe financiering aangetrokken bij een consortium van banken met daarin ABN Amro, BNP Paribas, ING en Rabobank. De transactie wordt momenteel gefinaliseerd en bedraagt in totaal cira 300 miljoen euro. Dat heeft Suitsupply bevestigd aan FashionUnited.

Het Nederlandse pakkenmerk zal het nieuwe kapitaal gebruiken om de bestaande schuld te herfinancieren alsmede voor verdere internationale expansie, investeringen in technologie en het vernieuwen van de Nederlandse winkel portfolio, zo laat het pakkenmerk weten.

"We maken gebruik van het huidige competitieve financieringsklimaat om de onderneming optimaal te positioneren voor verdere groei tegen attractieve voorwaarden” stelt Suitsupply CFO, David Dijkhuis in een persbericht.

NPM verstrekt groeikapitaal aan Suitsupply

Investeringsmaatschappij NPM Capital bracht op 24 november naar buiten overeenstemming te hebben bereikt met Suitsupply over een investering in het bedrijf bedoeld om de internationale expansie en online verkoopactiviteiten verder te versnellen.

In het persbericht laat NPM weten 'verheugd' te zijn het 'benodigde groeikapitaal' te kunnen verstrekken en noemt de investeerder Suitsupply 'een van de parels van het Nederlanse ondernemerschap'. "Het bedrijf heeft met zijn unieke business model en disruptieve aanpak vanaf de start een enorme expansie gerealiseerd," stelt Bart Coopmans, managing director bij NPM Capital in het bericht. "Het model is bewezen in verschillende geografieën en enorm schaalbaar."

"Mede door de sterke positie in de keten, de omnichannel proposities en de focus op de VS en Azië zien wij nog veel mogelijkheden," aldus Coopmans van NPM.

Groeigeld voor Suitsupply

Suitsupply, opgericht in 1999, is inmiddels met 91 winkels actief in 73 steden wereldwijd. In 2016 realiseerde Suitsupply een omzet van 207 miljoen euro. Ruim 75 procent van de omzet wordt gegenereerd buiten Nederland. Bijna 30 procent van de verkopen gebeuren online.

Werken bij Suitsupply? Bekijk hier de openstaande Suitsupply vacatures >>>

Foto: De onlangs geopende Suitsupply winkel in Berlijn. Credit: Suitsupply.

SuitSupply