Strenesse vraagt opnieuw faillissement aan

Strenesse New GmbH, dat na faillissement zo’n twee jaar geleden werd overgenomen door het Nederlandse Maeg Holding, heeft opnieuw faillissement aangevraagd. Dat blijkt uit een persbericht van het modebedrijf.

Strenesse diende een aanvraag voor tijdelijk zelfbestuur in bij de rechtbank van Nördlingen in Duitsland. Deze stap maakt een ‘vlotte voortzetting’ van de bedrijfsactiviteiten mogelijk, aldus Strenesse in het bericht. Daarnaast biedt zelfbestuur de mogelijkheid om de “operationele structuren van het bedrijf te herschikken”. De operationele en verkoopstructuren die zijn overgenomen van het voormalige Strenesse AG blijken slechts deels aanpasbaar. “Het zelfbestuur biedt ons de mogelijkheid om de lasten en verplichten uit het verleden aan te passen,” legt managing director Micaela Sabatier uit in de verklaring. Sabatier zal verantwoordelijk blijven voor de bedrijfsactiviteiten.

Een jaar na de voltooiing van de herstructurering, concludeert Strenesse dat de operationele processen aanzienlijk zijn verbeterd op het gebied van efficiëntie. “De productlijn is enorm verbeterd, het ‘DNA’ van het merk is verder ontwikkeld en gemoderniseerd. De innovatieve touch in de nieuwe collectie zal vanaf oktober zichtbaar zijn op de markt,” aldus het bedrijf in het bericht.

Als onderdeel van de herstructurering zijn de IT-infrastructuur, magazijnlogistiek en productontwikkeling stapsgewijs opnieuw opgebouwd. Daarnaast is de e-commercesite van Strenesse vernieuwd, wat nieuwe ‘internationale verkoopstructuren’ biedt voor het bedrijf.

Beeld: Screenshot Strenesse website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN