• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Steeds meer Belgen kopen online

Steeds meer Belgen kopen online

Door Wendela van den Broek

5 sep. 2019

Een toenemend aantal Belgen koopt wekelijks online. Het betreft dit jaar een stijging van 20 procent vergeleken met een groei van 14 procent in 2018. Onder de Nederlandstalige Belgen is Bol.com het meest geliefd, terwijl Amazon weer populair is in het Franse gedeelte van het land. Dat meldt het Belgische RetailDetail.

Uit een enquête van Online Shopper Report van Why5Research surft 24 procent van de ondervraagden dagelijks online, en uiteindelijk doet 20 procent werkelijk iedere week aankopen. Een derde denkt in de toekomst vaker online te zullen surfen en shoppen.

De groei van het online shopgedrag is te danken aan de toenemende leverings- en betalingsopties en ook aan het grotere vertrouwen dat men heeft in online leveranciers. Daarbij staat Bol.com met 82 procent aan kop als populairste site voor Nederlandstalige Belgen, gevolgd door Amazon met 40 procent. Daarentegen is Amazon in Wallonië met 70 procent de nummer een site, met ver daarachter Bol.com met 18 procent. “Logisch ook, gezien Bol.com nog niet aanwezig is in het Franse landsgedeelte,” zegt algemeen directeur Greet Dekocker van SafeShops.be. “

Van de online shoppers gebruikt 73 procent de computer, gevolgd door de smartphone en tablet (respectievelijke 37 procent en 21 procent). Men maakt wel steeds vaker gebruikt van smartphones en tablets; smartphonegebruik groeide in vergelijking met 2018 met 8 procent terwijl het gebruik van tablets met 7 procent steeg.

Belgie
Detailhandel
online winkelen