• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sonia Rykiel stopt met secundaire lijnen

Sonia Rykiel stopt met secundaire lijnen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

In een poging weer winstgevend te worden gaat Sonia Rykiel haar tweede lijn alsmede de kinderlijn sluiten. Dat meldde het Franse modehuis deze week.

Met de sluiting van de Sonia by Sonia Rykiel lijn zullen zo’n 75 tot 150 van de 300 banen verloren gaan. Het huis is ook van plan de prijzen van de hoofdcollectie te verlagen. Zo hoopt het bedrijf voor 2019 weer winstgevend te worden.

Ook Sonia Rykiel lijdt, net als veel andere luxe merken in Frankrijk, onder de effecten van een dalend toerisme als gevolg van de terroristische aanslagen van vorig jaar, en een daling van de Chinese koopkracht. Vorig jaar steeg de omzet voor het eerst met 3 procent, maar de verliezen hielden aan.

Het huis, dat in 1968 werd opgericht door de flamboyante Française Sonia Rykiel, zal het merendeel van de vier Sonia by Sonia Rykiel winkels en vier warenhuisconcessies sluiten.

Het in Hongkong gevestigde Fung Brands was sinds 2012 met 80 procent meerderheidsaandeelhouder van het merk. De overige 20 procent bleef in handen van de familie, maar eerder dit jaar nam Fung het bedrijf volledig over.

Volgens FashionNetwork zijn er onbevestigde geruchten dat Fung het modehuis een ultimatum heeft gesteld om weer winstgevend te worden. Als dat niet lukt, dan zou het hele bedrijf eventueel worden opgedoekt.

SONIA RYKIEL