• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Salvatore Ferragamo overtreft verwachtingen in december

Salvatore Ferragamo overtreft verwachtingen in december

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Salvatore Ferragamo sloot boekjaar 2014 goed af, met name dankzij een sterke slotmaand. Michele Norsa, CEO van het Italiaanse luxe modehuis, zei dat december 'een zeer bevredigend resultaat opleverde, zelfs beter dan wij hadden verwacht,' meldt persbureau Reuters. De topman sprak met journalisten tijdens de presentatie van de herfst/winter 2015 herencollecties.

Norsa liet weten dat 2014 behoorlijk onstabiel was geweest, maar dat een succesvolle decembermaand flink had bijgedragen aan een positief resultaat. Hij zei ook dat hij verwacht dat 2015 succesvol zal zijn vanwege een sterke dollar en dalende grondstofprijzen.

In de eerste negen maanden van 2014 steeg de omzet met 4,6 procent naar 956,6 miljoen euro (+6 procent tegen constante wisselkoersen). In november zei Norsa al dat hij verwachtte dat de omzet in het laatste kwartaal even hard zou groeien als in de eerste negen maanden van het boekjaar.

Volgens Norsa zal toerisme in 2015 een belangrijke bron van inkomsten zijn. Ferragamo is goed vertegenwoordigd op vliegvelden waar toeristen vaak winkelen.

Salvatore Ferragamo