• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Salvatore Ferragamo boekt omzetgroei in 2015

Salvatore Ferragamo boekt omzetgroei in 2015

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Italiaanse modehuis Salvatore Ferragamo rapporteerde een omzetstijging van 7,4 procent naar 1,43 miljard euro voor het boekjaar 2015. Zonder de effecten van koerswisselingen registreerde het bedrijf een groei van 1,3 procent.

Ferragamo dankte de stijging aan het gunstige effect van wisselkoersen, dat compenseerde voor zwakte in de Chinese en Noord-Amerikaanse markten.

Internationale markten

In Europa steeg de omzet tegen constante wisselkoersen met 7 procent, en in het vierde kwartaal zelfs met 9 procent, ondanks de terroristische aanvallen in Parijs die een negatief effect hadden op toerisme.

In de regio Azie-Pacific, die meer dan een derde van de totaalomzet van het merk vertegenwoordigt, daalde de omzet met 3,3 procent, hoewel Japan de omzet met 14 procent zag stijgen dankzij het stijgende aantal consumenten uit China. In China zelf groeide de omzet met 10 procent minder hard dan voorheen.

Centraal- en Zuid-Amerika boekten een groei van 12 procent, maar Noord-Amerika moest het ontgelden wegens een sterke dollar en dalend toerisme. Hoewel het gebied een omzet van 9 procent boekte, daalde de omzet met 2 procent tegen constante wisselkoersen.

Ferragamo telde op 31 december 391 eigen winkels, terwijl het in de groothandel en reissector 271 verkooppunten had. De retaildivisie boekte een stijging van 7 procent (+1 procent tegen constante wisselkoersen), terwijl de groothandelsactiviteiten ook met 7 procent groeiden, dankzij de reissector divisie.

Tassen en lederaccessoires rapporteerden een groei van 12 procent.

Ferragamo publiceert volledige resultaten, inclusief de winstcijfers, op 17 maart.


Salvatore Ferragamo