• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Roland Kahn krijgt financiering V&D niet rond’

‘Roland Kahn krijgt financiering V&D niet rond’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het is nog maar de vraag over het Roland Kahn gaat lukken om warenhuis V&D over te nemen. De retail-ondernemer zou namelijk de financiering niet rond krijgen en geen geschikte winkelstrategie hebben, melden anonieme bronnen aan Duitslandnieuws.nl. De berichten komen uit de hoek van de Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof, die in oktober 2015 werd overgenomen door Hudson’s Bay.

Donderdagmiddag is de laatste bijeenkomst waar Roland Kahn de curatoren, banken en verhuurders kan overtuigen van zijn plan. Hoewel hij eerst een voorkeur kreeg omdat hij meer winkels wilde overnemen en een lagere opknapbijdrage vraagt van de vastgoedeigenaren, lijkt de aandacht te verschuiven naar Hudon’s Bay. De Canadese partij heeft namelijk al een plan voor La Place en heeft ook succes met winkels in het buitenland. Jumbo zou daardoor ook wel kansen zien in de uitbreidingsplannen voor Duitsland en België.

Eerder liet Hudson’s Bay weten dat de panden eerst verbouwd en gerenoveerd moeten worden voor de huurcontracten ingaan. Hoewel dat de verhuurders in het begin meer geld zal kosten, zullen ze op langere termijn een hogere huur ontvangen. Volgens de Canadese warenhuisketen zou het gaan om een verbouwingsperiode van 2 jaar, waarna Hudson’s Bay 20 tot 30 winkels zou willen overnemen.

V&D