Roberto Cavalli waarschuwde dat de omzet in Rusland dit jaar met zo'n 20 procent zou dalen als gevolg van de problematische economische situatie in dat land. De CEO van de Italiaanse modegroep, Daniele Corvasce, zei wel dat hij verwacht dat de sterke dollar de klap zal helpen opvangen.

Volgens Corvasce zou de zwakke roebel, die vorig jaar ruim 40 procent daalde ten opzichte van de dollar, voor een Russische omzetdaling van ongeveer 20 procent kunnen zorgen. De groep heeft samen met een lokale partner vier winkels in Rusland, en is daar ook verkrijgbaar via diverse multibrandwinkels.

Toch vreest de topman, dankzij de sterke dollar, niet voor de totaalomzet in 2015. In 2013 boekte de groep een omzet van 201 miljoen euro, en Corvasce zei dat de resultaten voor 2014 daaraan gelijk zullen zijn.

Corvasce zei ook dat Cavalli vorderingen maakt in de onderhandelingen met private equity investeerder Clessidra over de verkoop van een meerderheidsbelang. "Alles gaat volgens plan. Ik verwacht op dit moment geen verrassingen," zei hij tegen journalisten tijdens de presentatie van de herfst/winter 2015 herencollectie.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN