• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Richemont schaft CEO functie af

Richemont schaft CEO functie af

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na een forse winstdaling in het eerste halfjaar, heeft Richemont oprichter en voorzitter Johann Rupert besloten de functie van CEO voor het luxeconcern af te schaffen. Dat meldt de Financial Times.

Rupert vindt dat een ‘afslanking’ van het bedrijf aan de orde is om de dalingen in luxe horloges en sieraden op te vangen. De koers, die het afgelopen jaar met ruim 20 procent is gedaald, steeg met 5 procent als gevolg van de mededeling.

De operationele winst kelderde in het eerste halfjaar met 43 procent naar 798 miljoen euro , terwijl de omzet met 13 procent daalde, waarvan de grootste daling in Europa en Japan plaatsvond. Veel luxeconcerns, met name Zwitserse makers van luxehorloges, lijden al enige tijd onder de nieuwe maatregel in China die het geven van ‘geschenken’ door Chinese overheidsambtenaren verbiedt. De terroristische aanslagen in Frankrijk vorig jaar hebben, op hun beurt, een ongunstig effect gehad op toerisme in Europa.

Rupert zei dat de groep de minst winstgevende winkels zou sluiten en de productiecapaciteiten zou terugbrengen. Ook wordt de raad van bestuur teruggebracht van de huidige negentien leden tot acht. De vertrekkende leden zullen een adviserende rol voor het bestuur of het management vervullen. CEO Richard Lepeu vertrekt in maart 2017, en wordt dus niet vervangen. CFO Gary Saage wordt na zijn vertrek in juli opgevolgd door Burkhart Grund.

Richemont