• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Britse retailer Brantano vraagt uitstel van betaling aan

Britse retailer Brantano vraagt uitstel van betaling aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Britse schoenen- en kledingretailer Brantano heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf maakte vorig jaar nog een doorstart na een eerder faillissement.

Curator in de zaak, Tony Barrell: “Ondanks significante verbeteringen in de industrie en kostenverminderingen, heeft handel alsnog geleden onder een competitieve en moeilijke schoenenmarkt. Zoals veel andere retailers, heeft Brantano een flinke klap gehad door de waardevermindering van de pond, de verandering in winkelgedrag en de verandering van het retaillandschap in Groot Britannië.”

Terwijl de zaak bekeken wordt blijven de winkels gewoon open. Werknemers worden ook doorbetaald voor het werk dat ze doen.

Alteri Investors, moederbedrijf van Brantano, bood eind februari naast Brantano ook een andere schoenenretailer te koop aan, Jones Bootmaker. Daar zijn gesprekken voor een overname nog in volle gang.

Brantano heeft verschillende winkels in België waar het werd opgericht. Deze tak ging los van de Britse tak na de doorstart. Brantano België laat aan FashionUnited weten dat het goed gaat met de Belgische winkels.

Brantano