TJX Companies, Inc., moederbedrijf van onder andere TK Maxx, heeft de eigen verwachtingen overtroffen in het eerste kwartaal. Het bedrijf behaalde een omzetgroei van 12 procent naar een bedrag van 8,7 miljard dollar (7,4 miljard dollar).

De groep behaalde een netto inkomen van 716 miljoen dollar (609 miljoen euro) in het eerste kwartaal. “Klantenverkeer was opnieuw de grootste stuwer van onze verkoop bij gelijk aantal winkels bij onze vier grootste divisies,” aldus CEO Ernie Herrman van TJX Companies, Inc. in het kwartaalverslag. De omzet steeg met 3 procent bij gelijk aantal winkels. “Gebaseerd op onze sterke resultaten in het eerste kwartaal, updaten we onze verwachting voor het gehele boekjaar. Het tweede kwartaal had een sterke start en we zien genoeg kansen om spannende mode en merken te kapitaliseren bij ons in de marktplaats.”

TJX Companies, Inc. kent vier divisies: Marmaxx, Homegoods, TJX Canada en TJX International (Europa en Australië). In Europa en Australië bleef de omzet bij gelijk aantal winkels nagenoeg gelijk, een stijging van 1 procent. In de gebieden werd een gezamenlijke omzet van 1,1 miljard dollar (939 miljoen euro) behaald. In Europa is het bedrijf aanwezig met winkels van TK Maxx en Homesense. De grootste markt voor de groep is de Verenigde Staten, de divisie Marmaxx, met de winkels van Marshalls, TJ Maxx, Homegoods, Sierra Trading Post en Homesense. Hier behaalde de groep een omzet van 5,3 miljard dollar (4,5 miljard euro)

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN