• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Rechter doet onderzoek naar verdwijning 110 miljoen euro FNG Group

Rechter doet onderzoek naar verdwijning 110 miljoen euro FNG Group

Door Georgia Oost

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Belgische rechter die onderzoek doet naar het faillissement van de FNG Group, gaat ook onderzoek doen naar het verdwijnen van 110 miljoen euro uit de onderneming, zo meldt De Tijd. De FNG Group was het moederbedrijf van de modeketens Miss Etam, Claudia Sträter en Steps.

Een voormalige werknemer beweert tegen De Tijd dat het geld weggesluisd zou zijn in opdracht van Dieter Penninckx, oprichter van de FNG Group. Volgens de bron zou het geld overgemaakt zijn naar het Nederlandse bedrijf FIPH.

De FNG werd begin augustus in België failliet verklaard, niet lang daarna gebeurde hetzelfde voor de FNG in Nederland. De winkels in Nederland werden overgenomen door Nxt Fashion, waarna Claudia Sträter en Expresso al snel werden doorverkocht aan de De Nederlandse Van Uffelen Groep . Ook rond Miss Etam en de nieuwe eigenaar Martijn Rozenboom is het onrustig, waardoor het personeel naar de rechter is gestapt.

Penninckx is overigens wel al op vrije voeten, nadat hij op 11 september werd gearresteerd. Het onderzoek naar hem loopt nog wel.

FNG
Miss Etam