• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ralph Lauren rapporteert omzetgroei in Q2

Ralph Lauren rapporteert omzetgroei in Q2

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De voorspelling die Ralph Lauren in het eerste kwartaal had gedaan voor Q2, blijkt te zijn uitgekomen. Het Amerikaanse bedrijf zag de netto-omzet in het afgelopen kwartaal met 4 procent stijgen tot een bedrag van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro). Gecorrigeerd voor de wisselkoersen, daalde de omzet met 1 procent.

De omzet van groothandelsactiviteiten steeg met 3 procent tot een bedrag van 927 miljoen dollar (852 miljoen euro), wat het bedrijf naar eigen zeggen voornamelijk te danken had aan de goede verkoop in Europa. Ook de retailomzet ging omhoog. De opbrengst van deze tak bedroeg 996 miljoen dollar (915,4 miljoen euro), wat een stijging van 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar is. Een reden is de sterke groei die het bedrijf heeft doorgemaakt op het gebied van e-commerce. Ook de omzet uit licenties lag dit jaar hoger dan vorig jaar. Dankzij het grotere aantal verkochte producten, bracht deze afdeling 7 procent meer op, wat resulteerde in een omzet van 47 miljoen dollar (43,2 miljoen euro). Gecorrigeerd voor valutaschommelingen, is alleen de omzet uit licenties gestegen. “Ik ben blij dat het bedrijf begint te profiteren van de investeringen die we hebben gedaan,” aldus bestuursvoorzitter en creatief directeur Ralph Lauren. “Ik heb er vertrouwen in dat onze strategie ook in de toekomst zal zorgen voor groei, zodat ook onze aandeelhouders op de lange termijn zullen profiteren.”

Hoewel de nettowinst ten opzichte van vorig jaar was gedaald, lag deze toch hoger dan analysten van tevoren hadden voorspeld. In Q2 van 2015 bedroeg de winst van het bedrijf 201 miljoen dollar (184,7 miljoen euro), terwijl het bedrijf dit jaar 184 miljoen dollar (169,1 miljoen euro) kon bijschrijven. Per aandeel komt dit neer op een nettowinst van 2,13 dollar (1,96 euro), terwijl analysten hadden gerekend op een gemiddelde van 1,75 dollar (1,61 euro).

Voor het boekjaar 2016 blijft de omzetprognose gelijk. Ralph Lauren verwacht een omzetstijging van 3 tot 5 procent tegen constante koersen. Voor Q3 van dit jaar wordt de omzetgroei geschat tussen 0 en 2 procent.

Ralph Lauren