De Amerikaanse modegroep Ralph Lauren zou rijp zijn voor overname, meldt de financiële krant Barron’s. De bedrijfsaandelen hebben met 109,38 dollar per aandeel hun diepste punt sinds 2010 bereikt, en Barron’s voorziet verbetering in de toekomst.

Ralph Lauren’s winstcijfers zijn de afgelopen drie jaar alsmaar gedaald, en de omzet heeft ook recent te lijden gehad, maar volgens Barron’s heeft dit vooral met ongunstige wisselkoersen te maken, hetgeen zichzelf vaak in de loop der tijd corrigeert.

De krant verwacht dat Ralph Lauren de komende jaren opnieuw winst zal gaan generen uit zijn grote investeringen in nieuwe technologie. Ook is er potentiële groei in Europa en Azië. Momenteel wordt het merendeel van de omzet in Noord-Amerika gegenereerd en is er genoeg ruimte voor uitbreiding in deze twee regio’s. Herenmode overheerst nu ook, en het bedrijf lanceerde vorig jaar dan ook Polo voor vrouwen om hier verandering in te brengen.

Barron’s verwacht dat de bedrijfsaandelen het komende jaar zich met ruim 20 procent zullen herstellen naar 135 dollar per aandeel, hoewel het hoogtepunt van 180 dollar nog ver te zoeken is.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN