‘Qatar heeft interesse in Lanvin’

Er gaan al tijden geruchten dat het Franse modehuis Lanvin te koop zou zijn. Nu lijkt Qatari Mayhoola for Investments, van de regerende familie van Qatar, zijn zinnen op het modehuis te hebben gezet. Dat meldt de Milanese krant Il Sole 24 Ore.

De investeringsmaatschappij uit Qatar stond al op het lijstje van potentieel geïnteresseerden, maar volgens de Italiaanse krant heeft Qatari Mayhoola for Investments zelf ook interesse getoond in het modehuis. De Taiwanese meerderheidsaandeelhouder Shaw-Lan Wang heeft nog geen reactie gegeven op het nieuws.

Qatari Mayhoola verwierf in 2012 al een belang in modehuis Valentino en het mannenmodelabel Pal Zileri. Ook zou het bedrijf het Italiaanse modehuis Missoni in handen willen krijgen.

De berichten over een mogelijke verkoop zijn er al jaren, maar werden hardnekkiger in april 2015. Achter de schermen zouden onderhandelingen gaande zijn over het oudste Franse modehuis, dat dateert uit 1889. Volgens WWD zouden diverse investeringsbanken de gebruikelijke kopers zoals Kering en LVMH al onofficieel hebben benaderd over hun mogelijke interesse.

Lanvin, onder leiding van creatief directeur Alber Elbaz, heeft volgens WWD een omzet van 250 miljoen euro op jaarbasis. Het modehuis heeft wereldwijd zo’n 400 verkooppunten en zo’n 32 eigen winkels. Meer dan 70 procent van de prêt-à-porter collectie wordt in Frankrijk vervaardigd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN