Primark ziet omzet met 7 procent toenemen door nieuwe winkels

De verwachtingen van Primark zijn uitgekomen in het eerste halfjaar van het huidige financiële boekjaar. De keten, onderdeel van Associated British Foods Plc, rapporteert een omzetgroei van 7 procent dankzij de toename van het winkeloppervlak, aldus het verslag.

De omzet kwam neer op 3,477 miljard pond (4 miljard euro) in het afgelopen jaar. Wanneer het toegenomen winkeloppervlak niet meegenomen wordt in de berekening van de omzet en alleen gekeken wordt naar hetzelfde aantal winkels als vorig jaar, nam de omzet juist met 1,5 procent af. De verkoop werd beïnvloed door ongewone weersomstandigheden voor de tijd van het jaar, aldus het rapport. De operationele winst kwam neer op 341 miljoen pond (394 miljoen euro) door een stijging van 6 procent.

In Groot-Brittannië steeg de omzet op alle gebieden, ook bij gelijk aantal winkels. De omzet nam toe met 8 procent, de stijging werd gedreven door een groei van 3 procent bij gelijk aantal winkels, aldus het rapport. In de rest van Europa steeg de verkoop met 6 procent, dit werd deels beïnvloed door een afname van verkoop bij gelijk aantal winkels in Noord-Europa.

Associated British Foods Plc verwacht dat de winstgroei bij Primark in het tweede halfjaar zal versnellen. Het bedrijf verwacht te profiteren van de lage wisselkoers van de dollar en sterkere verkoop, waardoor ook minder afprijzingen nodig zijn waar het bedrijf eveneens van zal profiteren.

Het komende halfjaar zal Primark onder andere haar deuren openen in Antwerpen en Tilburg zo is te lezen in het halfjaarrapport.

Beeld: PRshots/Associated British Foods

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN