Na lang wachten heeft Primark nu ook de lijst met leveranciers gepubliceerd, zo meldt nieuwsbureau DPA. Vorig jaar maakte het bedrijf al bekend dit te doen.

Op de website van Primark is nu een lijst met meer dan 900 fabrieken te zien in 31 landen. Daarnaast geeft de lijst ook aan hoeveel werknemers een fabriek heeft en de verdeling van mannen en vrouwen in het werknemersbestand. Het publiceren van de lijst van leveranciers is een manier om openheid van zaken te geven. Meerdere merken, waaronder H&M, C&A, Adidas, Esprit en Gap hebben de afgelopen jaren een dergelijke lijst opgesteld en ook organisaties zoals de Schone Kleren Campagne moedigen labels aan om open te zijn over de productie van de kleding. Organisaties hopen op deze manier betere werkomstandigheden kunnen bewerkstelligen voor werknemers in de fabrieken.

Paul Lister, manager verantwoordelijk voor ethische vraagstukken bij Primark zegt tegen DPA dat het bedrijf nog niet eerder de lijst openbaar maakte vanwege concurrentie gevoelige informatie. Primark zou op deze manier transparanter willen zijn en volgens Lister vindt de keten het belangrijk om goede werkomstandigheden te hebben in het hele productieproces en checkt daarom de fabrieken met enige regelmaat.

Meer lezen over Primark's duurzaamheid? Case study: Primark's duurzaamheid onder de loep
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN