• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Primark gebaat bij lagere benzineprijs

Primark gebaat bij lagere benzineprijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Consumenten hebben meer geld om uit te geven aan mode, nu ze meer overhouden dankzij lagere benzineprijzen. Dat zei de financiële directeur van Associated British Foods, het moeder bedrijf van Primark, in een interview met Reuters.

De omzet van de Ierse modeketen Primark nam de afgelopen acht weken toe dankzij dalende benzineprijzen en ABF zei dat het voor de 6 maanden tot 28 februari verwacht dat de omzet met 16 procent zal stijgen, vergeleken met een stijging van 15 procent in de eerste 16 weken.

De vergelijkbare omzet stond in de min tijdens de eerste 16 weken maar is inmiddels gelijk aan vorig jaar, met een stijging van ongeveer 4 procent in de afgelopen 8 weken.

Volgens financieel directeur John Bason was de toegenomen groei bij Primark te danken aan de uitbreiding van het retailnetwerk met 11 procent en aan forse omzet in de nieuwe winkels. De dalende benzineprijzen noemde hij ook als indirecte bijdrage aan het positieve resultaat. "Gewone gezinnen, mensen die bij Primark winkelen, hebben na het tanken ineens 20 pond extra om uit te geven. Of dat allemaal op gaat aan Primark is niet te bewijzen, maar het moet toch helpen," zei Bason in een interview met Reuters.

Primark