Prada doet het beter dan verwacht

Het Italiaanse modehuis Prada heeft in de eerste helft van dit boekjaar betere zaken gedaan dan verwacht. Ondanks dat de winst met bijna een kwart zakte tot 189 miljoen euro, wist het merk de negatieve effecten van dalende opbrengsten in Azië door middel van kostenbesparingen te beperken.

De nettowinst kelderde in de eerste zes maanden van dit jaar met 23 procent tot 188,6 miljoen euro, zo meldt het luxe modemerk dinsdag in een verklaring. Persbureau Bloomberg voorspelde eerder dat de winst zou dalen tot 175 miljoen euro.

Prada heeft zichzelf in de voet geschoten door in zijn belangrijkste markt China te veel nieuwe winkels te openen en niet genoeg vernieuwing te laten zien. Daarbij daalde daar de vraag naar luxegoederen, waardoor er aanzienlijk minder tassen, schoenen en andere producten van Prada werden verkocht.

In een poging de terugval om te draaien en de winst weer te verhogen, heeft het bedrijf in juli de ´Inside Bag´ geïntroduceerd, die te koop is vanaf tweeduizend euro. Daarnaast heeft Prada aangekondigd dit jaar minder nieuwe winkels te openen dan vorig jaar. Met deze maatregelen kunnen de negatieve effecten volgens het bedrijf flink worden verkleind.

“Het wereldwijde economische klimaat is nog steeds wisselvallig en de instabiliteit in Azië van de laatste tijd heeft zeker niet geholpen de situatie te verlichten,” laat Prada op dinsdag aan de Irish Times weten. Toch heeft het modehuis vertrouwen in de manier waarop het probeert de achteruitgang om te draaien.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN