• Home
  • Nieuws
  • Business
  • PostNL bezorgt recordaantal pakketjes in eerste kwartaal 2021

PostNL bezorgt recordaantal pakketjes in eerste kwartaal 2021

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: PostNL

PostNL bezorgde in het eerste kwartaal van 2021 62 procent meer pakketten dan in het eerste kwartaal van 2020; in totaal zo’n 108 miljoen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het postbedrijf. PostNL verstuurde nog nooit zo veel pakketten in één kwartaal, zo schrijft het.

PostNL schat dat 26 miljoen van deze pakketten werden verstuurd vanwege winkelsluitingen, en dus een indirect gevolg zijn van Covid-19. Deze stijging is dus waarschijnlijk eenmalig, aldus PostNL.

De omzet van PostNL steeg met 37 procent naar 962 miljoen euro. De genormaliseerde EBIT kwam uit op 130 miljoen euro, tegenover 15 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2020. Volgens PostNL is daarvan 42 miljoen euro gerelateerd aan Covid-19. Het totaalresultaat van het bedrijf was 112 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2020 was dat nog 30 miljoen euro.

“We hebben een zeer goed begin van 2021 gehad en de ontwikkelingen sinds het tweede kwartaal van vorig jaar kunnen voortzetten,” aldus Herna Verhagen, topvrouw bij PostNL. Die resultaten zijn te danken aan sterk teamwork en goede samenwerking tussen de bedrijfsonderdelen. De gezondheid en veiligheid van onze mensen, klanten en consumenten zijn en blijven onze belangrijkste prioriteit,” benadrukt Verhagen.

Dit weekend werd bekend dat het Belgisch Openbaar Ministerie PostNL vervolgt wegens sociale fraude. Het bedrijf werkt met onderaannemers voor de bezorging van pakketten. Volgens het Belgisch OM vinden daar ‘structureel inbreuken’ plaats.

PostNL