• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname Mexx moet deze week rond zijn

Overname Mexx moet deze week rond zijn

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Zowel in Nederland als in België willen de curatoren deze week een doorstart realiseren voor het failliete modemerk Mexx. In Nederland zijn twee geïnteresseerde partijen voor het bedrijf, in België drie. Volgens de Volkskrant willen de Nederlandse curator Frits Kemp en zijn Belgische collega Valère Vereecke uit discretie niets kwijt over de geïnteresseerde partijen. Kemp zei eerder wel dat hij contact had met buitenlandse partijen.

Kemp zegt tegen de Volkskrant dat hij de partijen een nieuw businessplan heeft voorgelegd. "Zo hopen we richting te geven om met het nieuwe Mexx door te gaan." Vereecke: "Het beste scenario is dat het moederbedrijf een doorstart maakt en wij de Belgische tak verkopen. Dan kan vanaf volgende week weer worden aangeleverd en blijven de winkels open." Tegen het Belgische persbureau Belga zegt Vereecke tegen donderdag of vrijdag te willen weten wie de overnemer is om op vrijdag een contract te kunnen tekenen.

De Belgische winkels zijn na het faillissement van het Nederlandse moederbedrijf open gebleven. Met de opbrengsten van die winkels werd het personeel doorbetaald en kon een eindejaarspremie worden uitbetaald. Volgens Vereecke was de Belgische tak winstgevend, totdat het failliete hoofdkantoor in Nederland geen kleding meer aanleverde.

Verliezen bij Mexx waren opgelopen tot meer dan 80 miljoen euro

Mexx verkeerde al geruime tijd in zwaar weer. Sinds het vertrek van oprichter Rattan Chadha in 2006 ging het bergafwaarts met het kledingmerk. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf drie verschillende CEO's en management teams gehad. Na het vertrek van Thomas Grote in mei 2012 kwam Doug Diemoz aan het roer. In augustus 2013 werd Diemoz vervangen door een driekoppig management team. Inmiddels is Herman Hovestad aangesteld als interim-CEO van Mexx.

In februari vorig jaar trok Mexx de stekker uit de webwinkel, omdat het bedrijf ontevreden was over het virtuele filiaal. Julia Hansen, sinds februari 2013 chief creative officer bij het van oorsprong Nederlandse modemerk, vertelde toen ook aan FashionUnited.nl over de nieuwe koers van het merk. Mexx wilde meer focussen op Amsterdam, waar het merk vandaan komt. Hansen over de nieuwe collectie van Mexx: "Je kleedt je 's ochtends aan en je brengt je kinderen naar school, gaat naar je werk, drinkt een borrel met je vrienden of man, in dezelfde outfit. Het is nonchalant, het ziet er niet uit of je acht keer in de spiegel hebt gekeken voor je de deur uit ging. En je ziet er niet uit alsof je nog in de boardroom staat terwijl je in een bar bent en je ziet er ook niet ordinair uit op het schoolplein. Consumenten kopen niet alleen een kledingstuk, ze kopen attitude en onze passie."

Mexx werd begin december failliet verklaard door de Rechtbank Amsterdam. Het bedrijf vroeg het faillissement zelf aan. De verliezen bij Mexx waren opgelopen tot meer dan 80 miljoen euro.

Mexx