Het momentum bij Puma SE blijft doorzetten, maar de groei vlakt wel af. Desondanks rapporteert het bedrijf een hoger dan verwachte omzetgroei, zo blijkt uit het kwartaalverslag. Het bedrijf zag de omzet met 14 procent toenemen naar 1,242 miljard euro. Het EBIT nam toe met 28 procent in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar. Vanwege de positieve resultaten past Puma SE ook de verwachting voor het gehele boekjaar 2018 aan.

Vooral in Amerika en de Asia/Pacific regio zag het merk tweecijferige groei. In Turkije en Argentinië had het merk last van een negatieve impact van de wisselkoers, maar over het algemeen had Puma SE minder last van de wisselkoersen wereldwijd dan in andere kwartalen dit boekjaar. Netto inkomsten kwamen in het derde kwartaal neer op 77,5 miljoen euro.

De verwachting bij Puma SE is aangepast, het bedrijf verwacht tussen de 14 en 16 procent omzetgroei aan het einde van het boekjaar. Het EBIT neemt naar verwachting met minstens 32 procent toe en zal tussen de 325 en 335 miljoen euro uitkomen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN