• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Openlijke ruzie tussen vertrokken CEO en voorzitter lingeriegroep Van de Velde

Openlijke ruzie tussen vertrokken CEO en voorzitter lingeriegroep Van de Velde

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Ignace van Doorselaere is een half jaar geleden vertrokken als CEO bij lingeriegroep Van de Velde. Inmiddels is er een publieke ruzie ontstaan tussen hem en voorzitter Herman van de Velde, die wordt uitgevochten in de Belgische media.

Van Doorselaere was van 2004 tot 2016 CEO van het lingeriebedrijf, terwijl Van de Velde voorzitter was. In april haalde hij echter hard uit naar de familie van de Velde, die 56,27 procent van de aandelen in handen heeft.

Van de Velde laat in een interview met De Tijd weten dat ‘de relatie tussen hem en Van Doorselaere in het laatste jaar van hun samenwerking wat verstoord raakte’. “Ignace heeft een nogal dominante persoonlijkheid,” zegt hij in de krant. “(...) Hij is enorm prestatiegedreven, met een zware focus op de EBITDA. Wij als familiale aandeelhouders kijken meer op de lange termijn.” De voorzitter erkent dat er nieuwe investeringen moeten worden gedaan, nadat de omzet voor het eerst in 19 jaar niet steeg. “Samen met de nieuwe CEO Erwin Van Laethem beseffen we dat opnieuw geïnvesteerd moet worden, ook al gaat dat ten koste van de winst op korte termijn. Dat gaan we nu meer doen. Zo denken we op iets langere termijn onze omzet te kunnen verdubbelen,” aldus Van de Velde.

De vertrokken CEO reageerde onder het interview in de comments: “Van de Velde heeft onder mijn leiding altijd voor de lange termijn gekozen. De raad van bestuur kreeg een kopie van alle directieverslagen en werd diep betrokken in strategische discussies.”

Tevens publiceert Van Doorselaere een opiniestuk met 9 tips voor familiebedrijven in De Tijd, waarin zijn frustratie weerklinkt: ‘Steun de CEO en het directiecomité, niet alleen in de Raad van bestuur maar ook in de gang’, ‘Leer ‘merci’ te zeggen aan de mensen die hard voor jou vechten’ en ‘Steek je ego weg en kies voor de beste beslissing’.

Beeld: PrimaDonna Website

Van de Velde