• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ook Belgische e-commerce federatie Becom willen dat concurrentie tegen Temu en Shein wordt aangepakt

Ook Belgische e-commerce federatie Becom willen dat concurrentie tegen Temu en Shein wordt aangepakt

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een campagne van Temu. Credits: Temu pressroom

Er moeten eerlijke concurrentievoorwaarden komen tegenover Chinese platforms, zoals Temu en Shein, vindt de Belgische e-commerce federatie Becom. De e-commerce federatie wil dat er maatregelen worden getroffen die het ‘ongelijke speelveld’ tussen Chinese en Europese webshops aanpakt. Eerder tekenden Duitse bedrijven al een petitie om de concurrentievoorwaarden aan te scherpen.

“Chinese platformen en webwinkels begeven zich op de Europese markt zonder nauwgezet de regelgeving te volgen. Dit zorgt voor een ongelijk speelveld. Belgische en Europese webshops die wel deze regelgeving nauwgezet volgen, moeten opboksen tegen aanbieders die niet aan de EU-regels voldoen en daardoor hun producten goedkoper kunnen aanbieden”, verklaart Greet Dekocker, Managing Director bij Becom, in het persbericht. “Dit gaat ten koste van de verdere ontwikkeling van de Belgische e-commerce sector, waarin vorig jaar 170 miljoen transacties een totaalbedrag van 16,3 miljard euro vertegenwoordigden.”

Becom wil dan ook dat de Europese regelgeving wordt aangepast aan de huidige e-commerce importrealiteit, waardoor efficiënter kan worden gecontroleerd. Bovendien wil het bijkomende informatieverplichtingen opleggen aan de Chinese fabrikanten en platformen, de controlecapaciteit van de douane opschalen en van moderne scantechnologieën voorzien, en aangeplaste sancties voor Chinese webshops als zij de regels aan hun laars lappen.

Shein
Temu