Ontslagronde Giorgio Armani na nieuwe strategie

Enkele weken geleden kondigde Giorgio Armani een nieuwe strategie aan, waarbij de labels en distributie gewijzigd worden. Als gevolg daarvan heeft er een ontslagronde plaatsgevonden bij Giorgio Armani Operations kantoor, vlakbij Milaan. Zeker 110 van de 184 medewerkers zullen waarschijnlijk hun baan verliezen.

De reacties op de ontslagronde zijn vernietigend. “Voor ons is deze beslissing niet acceptabel en we willen er zeker aan werken om het aantal ontslagen te beperken,” zegt Simona Lancellotti van handelsunie Filctem CGIL tegen WWD.

De ontslagen zijn het gevolg van het samenvoegen van verschillende lijnen. De lijnen Armani Collezioni en Armani Jeans brands zullen opgaan in Giorgio Armani, Emporio Armani en A|X Armani Exchange. Als gevolg daarvan zullen 'de volumes van de productie beïnvloed worden', aldus Lancellotti.

Het personeel heeft uit protest tegen de beslissing het werk vorige week twee uur neergelegd. Mogelijk krijgt de staking in de komende weken een vervolg. Armani wilde niet reageren op de berichten. Wereldwijd heeft het modebedrijf 9.068 medewerkers.

Beeld: Giorgio Armani Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN